Amikor 2013-ra a Mercedesnél Nico Rosberg mellé Lewis Hamiltont szerződtették, a nagyközönség, és valószínűleg a csapatvezetés is úgy gondolta, hogy harmonikus párost hoztak össze, hiszen a két pilóta már tizenéves kora óta ismerte egymást, jó barátoknak számítottak.
A 2014-re épített domináns autó birtokában a bajnoki címért folytatott párharc azonban megmérgezte a viszonyt, ez mára nyilvánvaló, már a csapatfőnök Toto Wolff sem akar szépíteni:
F1: Mercedes – barátságból háború 1
F1: Mercedes – barátságból háború 2

F1: Mercedes – barátságból háború

F1: Mercedes – barátságból háború

F1: Mercedes – barátságból háború 8
F1: Mercedes – barátságból háború 9
F1: Mercedes – barátságból háború 10
F1: Mercedes – barátságból háború 11
F1: Mercedes – barátságból háború 12
Fotó megosztása:
F1: Mercedes – barátságból háború 13


“A mondhatni baráti kapcsolatból mostanra nagyon intenzív viszonnyá vált, már-már ellenségnek tekintik a másikat a bajnoki címért folyó harcban” – nyilatkozta a BBC-nek.
“És szokniuk is kell ezt az egészet. Ezeket a srácokat mindig is arra készítették, hogy egyszer megnyerjék a Forma-1-es bajnoki címet, most pedig itt vannak, ugyanabban az autóban ülve hajtanak ugyanazért a célért, de csak az egyikük nyer, a másikuk kudarcot vall. Új és valószínűleg kemény élmény ez számukra.”
Egyeseket meglepett idén Nico Rosberg kíméletlen oldala, a monacói időmérős “trükk”, a spái ütközés. Wolff szerint kár csodálkozni.
“22 srác van a rajtrácson és mindannyian kíméletlenek. Tudják, mit akarnak, és igyekeznek el is érni. Nico is mindig ilyen volt. Nem tudom, miért gondolta róla bárki is, hogy ő a kedves srác.”
Hamiltont az évek alatt – egyebek mellett az F1-en kívüli életéből átszűrődő –   hangulatingadozások és az ezzel együtt járó teljesítménybeli hullámzás jellemezte, de a csapatfőnök úgy véli, nem kell “megnevelni” az angolt.
F1: Mercedes – barátságból háború 14


“Lewis kialakította a saját stílusát, nagyon meggyőzően fejlődött, nem hiszem, hogy pátyolgatni kellene. A mi dolgunk az, hogy olyan környezetet és hátteret biztosítsunk, amelyben a leghatékonyabban tud dolgozni.”
“Nem lenne értelme megpróbálni megváltoztatni a személyiségét, azt mondani neki, hogy inkább a Niki Lauda-, Nico Rosberg- vagy épp Fernando Alonso-megközelítést kellene követned, vagy hogy nem kellenek a kutyák, ne utazz Los Angelesbe, ne zenélj. Ez nem így működik. Lewisnak szüksége van ezekre, ilyen a személyisége, így tud jól teljesíteni.”