A Ferrarinál hullanak a fejek, Stefano Domenicali csapatfőnök és Luca Marmorini motorfejlesztési igazgató után a múlt héten Luca di Montezemolo elnök is lemondott. A nagy személyi változások közben az sem lenne meglepő, ha Fernando Alonso és/vagy Kimi Räikkönen is távozna, ez azonban hiába téma napok óta, az új elnök szerint nincs napirenden a pilótakérdés.

F1: Az új elnök bármit megad a Ferrarinak 1
F1: Az új elnök bármit megad a Ferrarinak 2

F1: Az új elnök bármit megad a Ferrarinak

F1: Az új elnök bármit megad a Ferrarinak

F1: Az új elnök bármit megad a Ferrarinak 4
Fotó megosztása:
F1: Az új elnök bármit megad a Ferrarinak 5


“Alonso és Räikkönen is velünk marad” – jelentette ki a Fiat-Chryslert is vezető Sergio Marchionne. “Két nagyon erős pilótáról, két világbajnokról van szó, ők jelentik az F1-es projektünk szívét. Csak olyan autót kell adnunk nekik, amely méltó a tehetségükhöz, és újra a csúcson lesznek. Efelől nincs semmi kétségem.”

A Speed Week szerint Marchionne mindenkit biztosított arról, hogy a Fiat vezetőjeként kész “bármilyen forrást megadni a Ferrarinak, amire csak szükség van”, ez pedig végleg beteheti a kaput a folyamatosan Alonso körül ólálkodó McLaren előtt. Räikkönen szintén nem tervez csapatváltást. “Kimi a Ferrarival kötött szerződést, nem Montezemolóval” – fogalmazott Steve Robertson, a finn versenyző menedzsere.