Toto Wolff, a Mercedes motorsport-igazgatója szerint a csapatok aggódnak a Forma-1-es belépők magas ára miatt, a témában egyezkedés kezdődött Bernie Ecclestone-nal. A csapatok meggyőződése, hogy az F1 népszerűségének csökkenése a magas jegyárakkal is magyarázható, sokan azonnal meggondolják magukat, amikor meglátják a belépők árait.


Wolff tisztában van vele, hogy a jegyárak csökkentése sok promóter számára nehezen vagy egyáltalán nem kigazdálkodható, mert a versenyrendezésért magas jogdíjat kell fizetniük. A csapatok már jelezték a problémát Ecclestone-nak, világossá téve azt is, hogy az F1 nem fordíthat hátat a nagymúltú pályáknak.

“Szóba mertük hozni a jegyárakat, és azt is, hogy az olyan versenyeknek, mint Spa, Monza vagy Hockenheim a naptárban kell maradniuk. Ez egy globális sport” – mondta Wolff. “Világos, hogy külföldre is kell menni, hogy meg kell hódítani új piacokat, de csak úgy, hogy közben tele vannak a hockenheimi vagy monzai lelátók.”

Ron Dennis, a McLaren vezérigazgatója szerint részletes piackutatásra van szükség annak kiderítésére, hogy egyes helyszíneken miért kevés a néző. “Hogy lehet, hogy amikor Silverstone és Ausztria abszolút tele van, Németországban éppen csak összejön a félház? Ennek biztosan oka van” – fogalmazott Dennis. “Találgathatunk is, de ez nem túl tudományos, meg kell értenünk a folyamatokat. A jegyárakkal van baj? A nemzeti hősökkel? Vagy valami mással? Akármiről van szó, kezelnünk kell a problémát.”