Sebastian Vettel 2014-es küszködése a múlt hétvégi Olasz Nagydíjon is folytatódott, Monzában a futam második felében nem volt versenyképes, és végül megint kikapott csapattársától, Daniel Ricciardótól.
Pedig a címvédő jobb formát remélhetett, hiszen a hétvégére egy új, pontosabban másik kasztnit kapott, miután a Red Bull hibákat fedezett fel a Belga Nagydíjon használt példányon. A csere nem vált be, ezért a jövő hétvégi Szingapúri Nagydíjra immár valóban vadonatúj darabot adnak neki. 
F1: Vettel megint új kasztnit kap 1
F1: Vettel megint új kasztnit kap 2

F1: Vettel megint új kasztnit kap

F1: Vettel megint új kasztnit kap

F1: Vettel megint új kasztnit kap 5
F1: Vettel megint új kasztnit kap 6
Fotó megosztása:
F1: Vettel megint új kasztnit kap 7


A Red Bull motorsportfőnöke, Helmut Marko a német Sport Bildnek nyilatkozott: 
“A monzai kasztni valójában egy régebbi darab volt, amit a silverstone-i tesztelésen használtunk. Tehát inkább csak pszichológiai okból cseréltünk. De most egy valóban újat kap” – mondta az osztrák, hozzátéve, Vettel Monzában is versenyképes volt, Ricciardót is verte az időmérőn, “de a kemény gumikkal megmagyarázhatatlan problémák adódtak.”
Kasztnik ide vagy oda, a négyszeres bajnok minden bizonnyal pályafutása legnehezebb évét éli, ifjonc csapattársa szinte mindig előtt végez, három futamgyőzelmének is köszönhetően Ricciardo már 60 ponttal előtte jár, amitől Vettel egyre kedvetlenebb is.
F1: Vettel megint új kasztnit kap 8


Vettelnek az új kasztni mellett azért reményt adhat, hogy Monza után már a Red Bullnak jobban fekvő pályák következnek, amelyeken a Renault-erőforrás is jobban muzsikál majd – ígéri a francia gyártó F1-es főnöke, Remi Taffin.
“Monza eléggé egyedi eset volt, már nem megyünk újra ilyen gyors, alacsony leszorítóerőt kívánó pályára idén. Ugyanakkor szép előrelépést értünk el az energia-visszanyerés és a végsebesség terén, ezekkel és a lendület megőrzésével a következő futamokon visszatérhetünk az élmezőnybe.”