Sebastian Vettel 2014-es küszködése a múlt hétvégi Olasz Nagydíjon is folytatódott, Monzában a futam második felében nem volt versenyképes, és végül megint kikapott csapattársától, Daniel Ricciardótól.
Pedig a címvédő jobb formát remélhetett, hiszen a hétvégére egy új, pontosabban másik kasztnit kapott, miután a Red Bull hibákat fedezett fel a Belga Nagydíjon használt példányon. A csere nem vált be, ezért a jövő hétvégi Szingapúri Nagydíjra immár valóban vadonatúj darabot adnak neki. 


A Red Bull motorsportfőnöke, Helmut Marko a német Sport Bildnek nyilatkozott: 
“A monzai kasztni valójában egy régebbi darab volt, amit a silverstone-i tesztelésen használtunk. Tehát inkább csak pszichológiai okból cseréltünk. De most egy valóban újat kap” – mondta az osztrák, hozzátéve, Vettel Monzában is versenyképes volt, Ricciardót is verte az időmérőn, “de a kemény gumikkal megmagyarázhatatlan problémák adódtak.”
Kasztnik ide vagy oda, a négyszeres bajnok minden bizonnyal pályafutása legnehezebb évét éli, ifjonc csapattársa szinte mindig előtt végez, három futamgyőzelmének is köszönhetően Ricciardo már 60 ponttal előtte jár, amitől Vettel egyre kedvetlenebb is.


Vettelnek az új kasztni mellett azért reményt adhat, hogy Monza után már a Red Bullnak jobban fekvő pályák következnek, amelyeken a Renault-erőforrás is jobban muzsikál majd – ígéri a francia gyártó F1-es főnöke, Remi Taffin.
“Monza eléggé egyedi eset volt, már nem megyünk újra ilyen gyors, alacsony leszorítóerőt kívánó pályára idén. Ugyanakkor szép előrelépést értünk el az energia-visszanyerés és a végsebesség terén, ezekkel és a lendület megőrzésével a következő futamokon visszatérhetünk az élmezőnybe.”