A Williams volt vezérigazgatója, a pár éve Bernie Ecclestone-nal összekapó, majd emiatt lemondó Adam Parr múlt vasárnap a Twitteren igen érdekes üzenetet posztolt: „Ez az F1 utolsó éve, ahogy ismerjük. Jövőre csak nyolc csapat lesz a bajnokságban, közülük néhány három autóval indul” – írta. 
F1: Nem lesznek háromautós csapatok jövőre 1
F1: Nem lesznek háromautós csapatok jövőre 7


Parr bejelentése egybevág a Ferrari régóta hangoztatott vágyával, valamint azzal, amit nem is olyan rég mondott Ecclestone, miszerint neki teljesen megfelelne csak nyolc alakulat, akinek pedig nem futja a Forma-1-re, annak kívül tágasabb.
Kedden Parr kijelentésére a McLaren versenyfőnöke, Eric Boullier reagált a csapat hagyományos telefonos sajtókonferenciáján, cáfolta az egykori Williams-főnök szavait.
„Szerintem egy kicsit túl provokatívan fogalmazott. Amúgy is jól tudjuk, hogy a Forma-1 átmeneti időszakot él meg, az elmúlt évtizedben az autógyárak részvételével teljesen elszálltak a kiadások, most viszont már egészen más a gazdasági klíma, szóval folyik az átállás. Szóval néhány csapat ténleg megszenvedheti ezt, én sem vagyok benne biztos, hogy mindannyian ott lesznek a rajtrácson.”
F1: Nem lesznek háromautós csapatok jövőre 8


„De nem hiszem, hogy jövőre csak nyolc csapat marad, egyenként három autóval, ez biztosan nem következik be ilyen rövid távon. Szerintem a Forma-1-ben mindenki tisztában van a jelenlegi helyzettel.” 
Bár a McLaren a gazdag és az F1 bevételeiből az eredményektől függetlenül szép fix summát húzó csapatok közé tartozik, a tavalyig a jóval „szegényebb” Lotust iráyító Boullier osztja a kicsik nagyobb egyenlőségre vonatkozó igényét.  
„Ahogy mindig, most is sok szó esik a helyzetről, amely néhány csapatot igen szorult helyzetbe hoz, én pedig természetesen azt remélem, hogy sikerül megegyezésre jutni, lesz valami előrelépés a Forma-1 pénzügyi modelljét illetően, hogy ne kelljen olyan provokatív dolgokat hallani (mint amivel Parr állt elő).”