A tavaly decemberben súlyos agysérüléseket szenvedett Michael Schumacher 8 hónap kórházi ápolás után hazatért családi otthonába, közölte menedzsere, Sabine Kehm.
Schumacher új tarózkodási helye, a lausanne-i kórház Fotó: Europress

Schumacher új tarózkodási helye, a lausanne-i kórház Fotó: Europress

Szűk három hónapig volt Lausanne-ban Fotó: Europress


“Mostantól Michael rehabilitációja otthon folytatódik. Tekintve, hogy milyen súlyos sérüléseket szenvedett, az elmúlt hetekben, hónapokban jelentős javulás történt – azonban továbbra is hosszú és nehéz út áll még előtte.” 
“Szeretnénk hálánkat kifejezni a lausanne-i klinika teljes stábjának a lelkiismeretes és hozzáértő munkájukért. Továbbra is kérjük, hogy mindenki tartsa tiszteletben Michael családjának magánszféráját, és kerüljék az állapotát illető spekulációkat!”
A hétszeres világbajnok Forma-1-es legenda 2013. december 29-én szenvedett életveszélyes fejsérüléseket egy franciaországi sípályán. Több hónapos kóma után áprilisban kezdte a tudatosság első jeleit mutatni, majd június közepén szállították el az addigi kényszerű tartózkodási helyéül szolgáló grenoble-i egyetemi kórházból a Genfi-tó partján fekvő otthonukhoz jóval közelebbi lausanne-i klinikára.
Felesége, Corinna a nyár folyamán már több nyilvános rendezvényen is megjelent, láthatóan jó hangulatban, sőt a július közepi Német Nagydíj előtt nyílt levélben azt üzente az expilóta szurkolóinak, hogy férje “túl van a nehezén”.

FRISS F1 HÍREK – Kimi újra leparkolt a Lotus csapatnál? Vicces videó!