Nico Rosberg a múlt vasárnapi Olasz Nagydíjon kétszer is hibázott a célegyenes végi féktávon, a második alkalommal, a 29. körben ezzel át is adta a vezetést csapattársának, Lewis Hamiltonnak. 


Sokakban felmerült, hogy a “hibára” talán a csapat utasította, amolyan büntetésként a Belga Nagydíjon történtekért. A csapat természetesen cáfolt, ahogy mások sem kívánnak komolyan foglalkozni az üggyel.
“Ostoba elmélet ez! Egyetlen versenyző sem csinálna ilyet, egy sem” – mondta például a mclarenes Jenson Button.
A Nemzetközi Automobil Szövetségnél (FIA) sem téma az eset. A hétvége pilótastewardja, Derek Warwick a brit Mirrornak azt mondta, hogy egy pillanati sem foglalkoztak Rosberg elfékezésével.
“Az ösztönös megérzés is fontos iránytű, én pedig úgy érzem, hogy tiszta volt a dolog. És különben is, a Mercedes szabadon alkalmazhatna csapatutasítást. A hétvége folyamán végig bőven láttam ott hibákat.”
A versenyigazgató, Charlie Whiting is hasonlóan látja: “Kérem, bele se menjünk ebbe! Nem, egy pillanatig sem foglalkoztunk az összeesküvés-elmélettel. Több pilótának, köztük Nicónak is akadt ott gondja már az edzéseken, tényleg úgy gondolom, hogy nincs ebben semmi” – magyarázta a Timesnak.