David Coulthard szerint a belgiumi ütközés és az Olasz Nagydíjon történtek után már inkább Lewis Hamiltonnak áll a zászló a vb-címért folytatott harcban. Noha Monzában csak hét ponttal csökkent Hamilton hátránya, Coulthard könnyedén ledolgozhatónak tartja a 22 pontos különbséget.


“Hamilton képes megnyerni a hátralévő összes futamot” – mondta Coulthard. “Természetesen ez Rosbergben is benne van, de most nagyon azt érezni, hogy Hamiltonnál az előny, aki nyerni is fog, ha minden feltétel egyenlő.”

“Ha valahol Hamilton sebezhető, az furcsa mód az időmérő, hajlamos ugyanis kis hibákat véteni. A monzai utolsó köre is lassabb volt az addigi legjobbjánál, és ez korábban is többször előfordult az idén. Hamiltonnak megvan a sebessége, de több futamon is előfordult, hogy a legfontosabb körben nem tudott jól teljesíteni.”

“Jelenleg ez az egyetlen negatívum, amit Lewisnál látok. Ezt leszámítva a lendület az ő oldalán van. Nagyon izgalmas lesz nézni, hogy Rosberg hogyan tud reagálni erre a helyzetre. Tempóban és kerék a kerék elleni versenyzésben alulmaradt Lewiszal szemben, és a közönség is ellene fordult. Ezt nem lesz könnyű megoldani.”