A Caterham F1 alig két hónapja került új – közel-keleti befektetői – kezekbe, de a csapat sorsa látszólag nemhogy javulna, inkább csak romlik. A sereghajtó alakulat perre ment a csoportosan kirúgott dolgozóival, Belgiumban és az Olasz Nagydíjon bohózatba illően csereberélte a pilótáit, a vasárnap délutáni monzai verseny után pedig elvesztette csapatfőnökét.
Az alakulat irányítását július elején vette át az egykori Minardi- és Spyker-pilóta, Christijan Albers, de a holland közvetlenül az Olasz Nagydíj után bejelentette azonnali hatályú lemondását.
F1: Lemondott a csapatfőnök 1
F1: Lemondott a csapatfőnök 2

F1: Lemondott a csapatfőnök

F1: Lemondott a csapatfőnök

F1: Lemondott a csapatfőnök 4
Fotó megosztása:
F1: Lemondott a csapatfőnök 5


“Az elmúlt hónapokban minden energiámat annak szenteltem, hogy a csapat átvétele a lehető legsimábban menjen, és hogy a befektetőink, szponzoraink és a Caterham F1 Team tagjai kedvéért  a lehető legjobb eredményeket érjük el. Megállás nélkül dolgoztam a csapat átszervezésén, párhuzamosan pedig az autó műszaki fejlesztésén is. Sikerült is jobb alapokra helyezni a csapat jövőjét, miközben jelentős előrelépéseket értünk el az autó tempóját tekintve” – állt Albers közleményében. “Személyes okokból azonban lemondok a Caterham F1 Team vezérigazgatói posztjáról, hogy többet lehessek a családommal. A legjobbakat kívánom a csapatnak!”
Albers helyére az eddigi helyettes csapatfőnök, Manfredi Ravetto lépett.