Annak ellenére, hogy tavasz óta keringenek a pletykák Luca di Montezemolo Ferrari-elnök távozásáról, az olasz cégvezér szombaton magabiztosan, már-már dacosan arról beszélt Monzában, hogy nem megy sehova, sőt további három évig marad.
F1: A Ferrari-vezér orrára koppintottak 1
F1: A Ferrari-vezér orrára koppintottak 49


A monzai nyilatkozat kicsit sérthette a Ferrari anyacége, a Fiat vezére, Sergio Marchionne fülét, ugyanis vasárnap elég keményen helyretette Montezemolót. Több alázatot, jobb Forma-1-es eredményeket vár.
„Montezemolo nyilatkozata olyan benyomást kelt, mintha ő a szabályok felett állna. A Ferrari a Fiat egyik leányvállalata, de természetesen a termék- és piaci pozicionálás miatt egy bizonyos szintű önállóság kívánatos. Azonban én, ahogy sokan mások is, a cég szolgálatában állunk. Ha a cég úgy dönt, akkor bizony változások lesznek” – mondta az olasz Autosportintek. 
„Az utcaiautó-részleg üzleti eredményeihez gratulálok, Luca nagyszerű munkát végzett. A dolog másik fele viszont a sportrészleg irányítása. A Ferrari azért van a Forma-1-ben, hogy győzzön. Régi szurkoló vagyok, ezért fájdalmas látni a mostani helyzetet: a világ legjobb pilótái, nagyon jó mérnökök, de 2008 óta nincs bajnoki cím.” 
„Kulcsfontosságú, hogy a Ferrari egyet jelentsen a győzelemmel a Forma-1-ben, és ez nem alku tárgya, ez egy egyértelmű cél, bármi más elfogadhatatlan. Nem a hetedik vagy tizenkettedik helyen akarom látni magunkat. Az elnökcsere most nincs a terveim között, de mindenki lecserélhető” – összegzett Marchionne.