Mintha Kevin Magnussen lenne a Forma-1 ügyeletes rosszfiúja: a McLaren dánja Belgium után Monzában is véleményes büntetést kapott, a felügyelők szerint ezúttal Valtteri Bottas ellen volt túl kemény. Magnussen az újabb kiszorítósdi miatt öt másodperces időbüntetést kapott, így hiába ért célba a hetedik helyen, az öt plusz másodperc három hely visszaesést jelentett számára.


“Az egész versenyen nagy nyomás alatt voltam” – mondta Magnussen. “Jól sikerült a rajt, remek érzés volt sokáig annyira elöl lenni, ehhez képest csalódás, hogy a végén csak egy pont járt a napért.”

“Nem számít, hogy jogosnak érzem-e a büntetést, ettől nem változik semmi. A lényeg, hogy fejlődtem, az autó jó, és nagyon pozitív hangulatban vagyok. Nem a bajnokságért versenyzünk, a Force India és más csapatok az ellenfeleink a konstruktőri bajnokságban.”

Kemény csatája a másik mclarenesnek is volt, a nyolcadikként zárt Jenson Button Sergio Perezzel játszott kiszorítósdit, és végül alul is maradt a mexikóival szemben. “Óriási csata volt, akármikor próbáltam megelőzni, mindig becsukta a kaput” – nyilatkozta dicsérően Button.

“Nagyon jól vezetett, jó kis meccs volt. Nem tudom, hogy tavaly is lehetett-e volna ilyen csatánk egymás ellen, de ezt most nagyon élveztem, nagyszerűen vezetett. Ami a versenyt illeti, nem volt rossz az sem, de azt hiszem, a fékekkel jobban szenvedtünk, mint mások.”