A McLaren beismerten szeretne első ligás sztárt ültetni egyik autójába 2015-ben, amikor a motorszállítóként visszatérő Hondával új fejezetet nyitnak. 
Bár Fernando Alonso a héten elég világosan elkötelezte magát a Ferrari mellett, és úgy tűnik, egyelőre Sebastian Vettel sem szeretne kiugrani a Red Bulltól, a cégvezér, Ron Dennis szombaton arra utalt, hogy még róluk sem mondott le, ahogy ugrásra készen várja azt is, hogy korábbi neveltje, Lewis Hamilton távozzon a Mercedestől:
F1: Hamilton szabadulására vár a McLaren 1
F1: Hamilton szabadulására vár a McLaren 2

F1: Hamilton szabadulására vár a McLaren

F1: Hamilton szabadulására vár a McLaren

F1: Hamilton szabadulására vár a McLaren 5
F1: Hamilton szabadulására vár a McLaren 6
Fotó megosztása:
F1: Hamilton szabadulására vár a McLaren 7


“Az F1-ben nem fekete-fehér, hogy ki szabad, elérhető. Vannak eredményekre vonatkozó kitételek a  szerződésekben, amelyek alapján mondhatják, hogy ezt nem értük el, mehetek” – kezdte, utalva Alonso és Vettel idei helyzetére.
“Azt sem gondolta senki, hogy idáig fajulnak a dolgok a Mercedesnél. Bármit is mondjanak a csapatvezetők és a pilóták, számos forgatókönyv elképzelhető, köztük az is, hogy az egyik pilótájuk már idén a piacra kerül.”
“Szóval igyekszünk átlátni, ki elérhető, aztán meghozzuk a döntést – ami persze az is lehet, hogy nem akarunk változtatni. De semmi sem sürget minket, nem vállaltunk kötelezettséges semmire, szóval egyelőre kivárunk, megnézzük, hogyan alakul a piac.”
F1: Hamilton szabadulására vár a McLaren 8


Dennis ezután a jelenlegi pilóták megtartását is valódi lehetőségként írta le.
“Ugyanakkor nagyon szeretem Kevint és Jensont is. Elégedettek vagyunk a versenyzőinkkel, Jensontól pedig bocsánatot is kértem a megjegyzésemért” – utalt egy korábbi nyilatkozatra, amelyben azt mondta, a 2009-es bajnoknak jobban kellene hajtania.
“A maga idejében meghozzuk majd a döntést, de azért azt már most jeleztem, hogy erre nem pár napon belül kerül sor, de nem is az idény végén, hanem valahol a kettő között. Kevinnek és Jensonnak pedig csak azt tudom mondani, hogy ezzel most ne foglalkozzanak, csak tegyék a dolgukat a lehető legjobb tudásuk szerint.”