Az elmúlt hónapokban az a hír járta, hogy a Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo hamarosan távozhat a cég éléről, az olasz sajtó Monzára, az Olasz Nagydíj hétvégéjére várta a bejelentést.
Szombat délután, nem sokkal az időmérő előtt Montezemolo valóban tett egy bejelentést, de épp az ellenkezőjéről beszélt a monzai paddockban:


“Sok engem illető pletykát hallottam. Nyaranta gyakran előfordul az ilyesmi Olaszországban, de ezúttal talán már túlzás volt. De én dolgozom tovább, nem nyaralni jöttem ide sem. Azért vagyok itt, mert keményen dolgozunk, Mattiaccival (Marco, csapatfőnök) együtt tesszük a dolgunkat, hogy jobbá váljon a csapat, jobbak legyünk a Forma-1-ben” – magyarázta a 67 éves cégvezér. 
“Újjá kell szerveznünk, fel kell javítanunk a csapatot, előre kell tekintenünk, szóval bőven van dolgom. Márciusban a cég tulajdonosainak és a ferraris dolgozóimnak is azt mondtam, hogy hajlandó vagyok még további három évik maradni. Számomra a Ferrarinál dolgozó férfiak és nők a legfontosabbak, és én elköteleztem magam irántuk.”
“Emellett történelmi üzleti eredményt várhatunk az év végén. A Ferrarira nagyszerű pillanat vár. Ennyi. Ha és amikor engem illető hírek akadnak, én leszek az első – hangsúlyozom, az első -, aki közli ezeket.”