Nem elégedetlen a McLaren az olasz időmérőn szerzett ötödik, hatodik hellyel, de legalább egy Williamst szeretett volna megelőzni a csapat. A házon belüli csatát ezúttal Kevin Magnussen nyerte, pedig sokáig Jenson Button volt nyeregben.


“Felemásak az érzéseink, mert legalább az egyik Williamst szerettem volna elkapni” – nyilatkozta Magnussen. “A Mercedesek ma elérhetetlenek voltak, holnapra valószínűleg nem is változik a helyzet, szóval a dobogóért csatázhatunk legjobb esetben.”

“Arra számítunk, hogy itt jobbak leszünk a versenyen, mint Spában. Az alapok jók, a rajtnál is igyekszem fogni egy-két helyet, de az első kanyarban ugyanígy veszíthetek is. Észnél kell lennem, de ha lesz lehetőség, arra igyekszem majd lecsapni. Bizakodó vagyok.”

Button arra számított, hogy a Mercedes-motoroknak nagyon kedvező pályán közelebb lehet a McLaren az élmezőnyhöz. “Őszintén szólva meglepett, hogy mennyire gyors a Williams” – mondta Button. “Az ötödik, hatodik hely persze nem tragédia, és az is remek, hogy sikerült megvernünk a Ferrarit. A sebességünk annyira nem volt jó, hogy még előrébb legyünk.”

“Sokat köszönhetünk itt a Mercedesnek, de úgy érzem, hogy a fejlesztéseink is jól működnek. Előzési lehetőség bőven lesz holnap, bízom benne, hogy előrébb léphetünk. Ha lesz esély a dobogóra, megpróbáljuk megragadni.”