Miután világossá vált, hogy Fernando Alonso és Lewis Hamilton is kirobbanthatatlan a Ferraritól és a Mercedestől, Sebastian Vettel vált a jövőre a visszatérő Hondával összeálló McLaren fő sztárpilóta-jelöltjévé.


Olasz sajtóértesülések szerint komoly megkeresés történt, a négyszeres bajnok címvédő pedig gondolkodási időt kért a McLaren-vezér Ron Dennistől. A Red Bullnál 2016-ig szerződéssel rendelkező német Monzában természetesen nem kerülhette el a pletykákra vonatkozó kérdéseket. 
“Sok a szóbeszéd. Spában arról is hallottam, hogy 3 évre írok alá 150 millió dollárért. Rögtön kérdeztem is, hogy hol a toll, de azóta sem kerestek meg” – viccelődött a 27 éves német.
“Azt hiszem, megszokott, hogy beszélnek mindenfélét, de ez semmiben nem befolyásolja a napi munkánkat. A Red Bull-lal nem tartunk ott, ahol szeretnénk, különösen az én részemről, szóval van elég dolgunk, erre koncentrálok.”
Az idén Daniel Ricciardo három győzelmével szemben nullával álló Vettelnek felvetették, hogy talán új kihívásra lenne szüksége valahol máshol.
“Úgy gondolom, épp elég kihívás van előttem most is. A helyzet nem változott. Jól érzem magam ennél a csapatnál. Persze a jövőt nem láthatjuk előre, de jelenleg nem érzem azt, hogy valami másra lenne szükségem.”