Az idén verhetetlen Mercedes volánjánál Nico Rosberg és Lewis Hamilton “magányosan” vívja bajnoki párharcát, ez azonban komoly konfliktusokat generál. A legutóbbi és eddig legsúlyosabb eset a Belga Nagydíjon történt, amikor Rosberg előzés közben ütközött Hamiltonnal, tönkretéve az angol futamát.
Azt az esetet fegyelmivel és pénzbüntetéssel rendezte Rosberg irányába a csapat, de ha nem lesz változás, sokkal komolyabb lépésre kényszerülhetnek, árulta el a csapatfőnök, Toto Wolff.
F1: Kirúghatják valamelyik Merci-pilótát 1
F1: Kirúghatják valamelyik Merci-pilótát 2

F1: Kirúghatják valamelyik Merci-pilótát

F1: Kirúghatják valamelyik Merci-pilótát

F1: Kirúghatják valamelyik Merci-pilótát 4
Fotó megosztása:
F1: Kirúghatják valamelyik Merci-pilótát 5


“Döntenünk kellene arról, hogy milyen következményekkel járhatna egy eltérő pilótafelállás. Szembe kell néznünk azzal, ha nem tudjuk a két pilótát a Mercedes-Benzhez illő szellemben versenyeztetni” – mondta az elismert szakújságíró James Allen podcastján Wolff. 
“Ideális helyzetben képesek leszünk kezelni a helyzetet, és a spáinál durvább már nem lesz, a jó autóval sikerül az élen maradnunk a bajnokságban. De a cég és a csapat nagyon komoly ráfordítással dolgozik, több mint 1000 ember hajt nálunk, és mindenkinek osztoznia kell ugyanabban a versenyszellemben.”
“Örömmel folytatnánk Lewisszal, és Nicóval is együtt akarunk maradni. Ők is tisztában vannak az elvárásainkkal, és nincs kétségem afelől, hogy a spái eset nem ismétlődik meg a spái eset. Világossá tettük számukra, hogy az ilyesmi elfogadhatatlan” – magyarázta az osztrák.
Rosberg nyáron hosszabbított a Mercedesszel, “több évre”, valószínűleg 2017-ig szóló szerződése van, Hamiltonnak azonban csak 2015 végéig él a kontraktusa, igaz, már megkezdték a tárgyalásokat a hosszabbításról.