A Red Bull az Olasz Nagydíjra lecserélte Sebastian Vettel kasztniját, a négyszeres bajnok az előzővel valósággal kínlódott Spában. Miközben csapattársa, Daniel Ricciardo megnyerte a futamot, Vettel eggyel több kerékcserével ötödik lett, a Red Bull már a futamon furcsa dolgokat tapasztalt.


A Sport Bild szerint a Red Bull fontolgatta, hogy valójában nem Vettel, hanem Ricciardo kap új kasztnit, az ausztrálét pedig odaadják Vettelnek, de végül más megoldás született. A német valójában nem is vadonatúj gyártású kasztnit, hanem egy korábban használtat kapott.

“Találtunk néhány dolgot az előző kasztnin, szóval a csere segíthet rajtunk valamennyit” – mondta Vettel, de úgy látja, hogy ezzel együtt sem kell túl nagy jelentőséget tulajdonítani a váltásnak. “Mindig is az volt a terv, hogy előbb-utóbb cserélünk. Ez nem szokatlan. Az előző verseny nem sikerült túl jól számunkra, ezért úgy döntöttünk, hogy alaposan átnézünk mindent.”

A korábbi kétszeres bajnok Mika Häkkinennek nincs kétsége afelől, hogy Vettel hamarosan feljavul. “Amint olyan autót kap, amilyet szeretne, újra támadni fog” – jövendölte a finn.