A McLaren a 2015-ben kezdődő új hondás korszakához nem titkoltan sztárpilótát keres, Fernando Alonsót, Lewis Hamiltont vagy Sebastian Vettelt szeretnék húzónévnek.
A cégvezér Ron Dennis lehetőségei azonban egyre szűkülnek, miután Alonso a héten egyértelműen hűséget esküdött a Ferrarinak, Hamilton pedig a jelenlegi feszült helyzet ellenére is maradhat a Mercedesnél. “Lewis nem tárgyal más csapattal, bízunk egymásban” – mondta nemrég a Mercedes-főnök Toto Wolff.
F1: Vettel menne a McLarenhez? 1
F1: Vettel menne a McLarenhez? 2

F1: Vettel menne a McLarenhez?

F1: Vettel menne a McLarenhez?

F1: Vettel menne a McLarenhez? 5
F1: Vettel menne a McLarenhez? 6
Fotó megosztása:
F1: Vettel menne a McLarenhez? 7


A fentiek miatt Vettel lehet az egyetlen jelölt, ő viszont be is jöhet, hiszen a Red Bullnál idén nagyon rosszul mennek a dolgai, négyszeres bajnok címvédőként kikap az új sztár Daniel Ricciardótól, az év végén pedig hátat fordít a csapatnak a mérnökzseni Adrian Newey is. Talán a Red Bullnál sem ragaszkodnak már hozzá annyira, hiszen Danyiil Kvjat és a jövőre bemutatkozó Max Verstappen személyében két nagy reménységnek tekintett fiataljuk is van.  
Az olasz Italiaracing és Omnicorse is arról tudósít, hogy Vettel komolyan megfontolhatja a mclarenes lehetőséget. Az Italiaracing szerint a német valószínűleg nem csábul el, és marad a Red Bullnál 2015-re, de az Omnicorse szerint a négyszeres bajnok gondolkodási időt és teljesítménygaranciákat kért a McLarentől, mielőtt végleges választ adna.
A jövőre visszatérő Honda F1-es főnöke a héten azt állította, hogy a motorjuk felveheti majd a versenyt az idén domináló Mercedesével, és Vettel szempontjából a McLaren mellett szólhat az is, hogy Newey “jobbkeze”, a Red Bull aerodinamikai főnöke, Peter Prodromou immár Wokingban dolgozik.
“Prodromou érkezése új életet lehel a megerősített aerodinamikai részlegünkbe, szóval a jövő évi aerodinamikai teljesítményünk miatt nem aggódom. Rendben lesz” – mondta nemrég Ron Dennis.
Vettelnek elvileg 2015 végéig van szerződése a Red Bull-lal.