Eddig már rengeteg F1-hez köthető ismert személy részt vett az Ice Bucket Challenge elnevezésű netes őrületben. Nem is mutattuk meg mindet, mert már kezd unalmassá, erőltetetté válni ez az egész felhajtás, de most mégis kivételt teszünk.

Mert Ron Dennis, a McLaren vezérigazgatója megmutatta, hogy vesz részt a jegesvödör-kihívásban egy igazi, komoly vezető! Nincs lazaság, ezt is öltönyben, munka közben, az íróasztal mögött kell végrehajtani.

ALS Ice Bucket Challenge

A jegesvödör-kihívás természetesen az Egyesült Államokban született. A játék lényege, hogy valaki leönti magát (vagy megkér valakit, hogy öntse le) egy vödör jéghideg vízzel. A folyamatot felveszik telefonnal, majd a videót feltöltik a közösségi site-okra. A leöntés előtt/után meg kell nevezni azokat az ismerősöket, akiknek következőként részt kell venniük a játékban.

A kezdeményezés nemes célja, hogy felhívja a figyelmet az amiotrófiás laterálszklerózis (másnéven: Amyotrophiás lateralsclerosis, ALS, Lou Gehring-betegség) nevű gyógyíthatatlan betegségre. Aki nem fogadja el a kihívást, annak (elvileg) anyagilag hozzá kell járulnia a kór elleni küzdelmet támogató alapítvány munkájához.