A hét elején felröppent, hogy az amúgy 2016 végéig élő szerződésének eredményekre vonatkozó kitétele miatt Fernando Alonso szabadon távozhat a Ferraritól, szeptember 1-jétől nyitva áll számára az út valamelyik másik csapathoz, például a visszaszerzésére komolyan hajtó McLarenhez.
F1: Alonso nem léphet le a Ferraritól 1
F1: Alonso nem léphet le a Ferraritól 2

F1: Alonso nem léphet le a Ferraritól

F1: Alonso nem léphet le a Ferraritól

F1: Alonso nem léphet le a Ferraritól 6
F1: Alonso nem léphet le a Ferraritól 7
F1: Alonso nem léphet le a Ferraritól 8
Fotó megosztása:
F1: Alonso nem léphet le a Ferraritól 9


Alonso már kedden jelezte, hogy ő maga nem gondol ilyesmire, a csapatfőnök, Marco Mattiacci a brit Sky Sportsnak nyilatkozva pedig kerek perec cáfolta, az állítólagos szerződési záradék létét:
“Nem, ezt nem kívánom kommentálni, nem igaz. Nem szeretnék erről beszélni. Én tudom, hogy szerződéseink vannak a pilótáinkkal, értékesek számunkra, és közösen kell dolgoznunk, hogy jobbá tegyük az autót – ez az irányvonal” – mondta a főnök. 
Az elmúlt napok pletykáira reagálva a Ferrari honlapján egy hosszú interjút is megjelentettek Alonsóval, aki újra leszögezte, hogy nem vágyik más csapathoz, sőt már az újabb szerződésén dolgoznak.
F1: Alonso nem léphet le a Ferraritól 10


“Már egy éve mondogatom, hogy maradni akarok a Ferrarinál, szeretném meghosszabbítani a szerződésemet. Ez a szándékom, és kéthetente, minden futam után elismétlem, de erről nem írnak, sőt, épp az ellenkezőjéről szoktak. Én sosem beszéltem más csapatokról.”
Te is szeretnél szerződést hosszabbítani, a Ferrari is, miért nem történt még meg?
“Már dolgozunk rajta.”
Szóval folyik a munka, és addig is, a mostani szerződés végéig Ferrari-pilóta maradsz?
“Még két évig él a szerződésem, én pedig mindig igyekszem lehűteni a kedélyeket, mindig elmondom, hogy addig maradok, ameddig szükséges. Meglátjuk, mi lesz, de a következő két év nem kérdéses.”
F1: Alonso nem léphet le a Ferraritól 11


Szükséges? Mihez? A bajnoki győzelemhez? Addig maradsz, amíg újra a csúcsra nem érsz?
“Természetesen a győzelem a legfontosabb, minden sportolónak ez a fő. Ugyanakkor úgy gondolom, hogy más dolgok is adhatnak önbizalmat, és örömöt a munkában, és azt hiszem, a puszta győzelemnél többet is nyújthatok a Ferrarinak. Ez a csapat a szenvedélyről szól, versenyzőként már az itteni munka is büszkévé tesz az eredményektől függetlenül.”
“A legfőbb, hogy kijavítsuk az autó és a csapat hiányosságait, mindent elvégezzünk, amit kell. Mattiacci is osztja ezt a változtatási vágyat, az agresszívebb hozzáállás bevezetését. Ez az újult győzni akarás is vonzóvá teszi számomra a maradást.”