Noha a Belga Nagydíjon idei legjobb eredményét érte el Kimi Räikkönen, a finn azt állítja, hogy még mindig nehézségei vannak az F14 T-vel. Räikkönen ugyan negyedik lett Spában, de tisztában van vele, hogy a következő Olasz Nagydíj végképp a Mercedes-motoros csapatoknak kedvez majd.

Fotó: Europress
Fotó: Europress

F1: Räikkönen még szenved a Ferrarival

F1: Räikkönen még szenved a Ferrarival

Fotó: Europress
Fotó megosztása:
Fotó: Europress

Fotó: Europress

Fotó: Europress


“Gondoskodnunk kell róla, hogy tiszta hétvégénk legyen, és végig tudjuk csinálni az előre eltervezett programot” – mondta Räikkönen. “Nagyon kellene egy tiszta verseny, ahol végig tudjuk nyomni. Belgiumban még mindig voltak nehézségek az autó vezethetőségével, de számítottunk erre.”

“Van néhány dolog, amelyen javítanunk kell, és ugyan egy ideje bennem volt már ez az eredmény, különböző hibák és egyéb dolgok miatt eddig nem jött ki. Egy tiszta hétvége nagyon megkönnyítené a dolgom, és jöhetnének a jobb eredmények végre. A következő verseny nehéznek ígérkezik, de meg kell próbálnunk a lehető legtöbbet kihozni belőle, főleg a Ferrari hazai szurkolói előtt.”

A Ferrari csapatfőnöke, Marco Mattiacci maximálisan bízik a finn versenyzőben. “Úgy látom ezt, mint a fociban, amikor igazolnak egy nagy játékost, de az első hat-hét meccsen nem szerez gólt” – nyilatkozta Mattiacci. “Aztán hirtelen minden összeáll, és lenyűgöző szezont produkál. Kimi Magyarországon, aztán Belgiumban is bizonyította, hogy elképesztően tehetséges versenyző.”