Sebastian Vettelnek a Belga Nagydíjon ismét kijutott a jóból: azok után, hogy a pénteki szabadedzéseken alig tudott vezetni, a futamon is elromlott valami a Red Bulljában. A négyszeres bajnok egy perccel győztes csapattársa mögött ért célba az ötödik helyen, ekkora különbség pedig egész biztosan nincs köztük.

F1: Vettel új kasztnit kap Monzára 1
F1: Vettel új kasztnit kap Monzára 2

F1: Vettel új kasztnit kap Monzára

F1: Vettel új kasztnit kap Monzára

F1: Vettel új kasztnit kap Monzára 4
Fotó megosztása:
F1: Vettel új kasztnit kap Monzára 5


A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner szerint Vettel teljesítménye egyenesen “szokatlan” volt Spában, ez pedig rejtett hibára utal. “Rengeteg dolog alakult rosszul számára, a legutóbbi hétvégén, Spában is” – célzott Horner Vettel idei balszerencse-sorozatára.

“Pénteken az egyik gyújtógyertya hibája miatt veszített rengeteg időt, aztán ott volt a verseny. Ellenőriznünk kell, hogy minden rendben van-e az autóval, rendkívül szokatlan volt, amit láttunk.”

A Red Bull már vizsgálja Vettel autóját, de az Autosport szerint a csapat nem kockáztat, és Monzára új kasztnit ad a négyszeres bajnoknak. Vettelnek ez már a második autócseréje lesz az idén, legutóbb a Spanyol Nagydíjra kapott új kasztnit. A Red Bull egyúttal hivatalosan is megerősítette azt a korábbi hírt, hogy Vettel versenymérnöke a ranglétrán fejlebb lépő Guillaume Rocquelin helyett a Force Indiától érkező Gianpiero Lambiase lesz jövőre.