Daniel Ricciardo idei harmadik, zsinórban második győzelmét aratta a Belga Nagydíjon, az ausztrál pilóta merész álmokat kezdett szövögetni. A Red Bull a belga és olasz futamon kizárólag a veszteségminimalizálásra akart koncentrálni a Mercedesszel szemben, a csapat úgy számolt, hogy legkorábban Szingapúrban nyerhet legközelebb.


“Szép dolgok várhatnak ránk, ha itt is be tudjuk gyűjteni a maximális pontszámot” – mondta Ricciardo. “Ez egy kicsivel több reményt ad számunkra a hátralévő néhány pályára, Szingapúrra és Szuzukára, hogy csak néhányat említsek.”

“Nagyszerű érzés ez most – nagyon motiváltak vagyunk, remek napunk volt, pedig nem számítottunk ilyen eredményre. Egy ideig még mosolyogni fogok, de azért nem szállunk el. Jól tudjuk, hogy Monza ismét trükkös lesz, de mivel a csomagunk elég versenyképes volt itt, megpróbálunk valamit a következő versenyen is.”

Ricciardo a pontversenyben 36 pontosra csökkentette a hátrányát Lewis Hamiltonnal szemben, de Nico Rosberg is “csak” 64 pontra van. Az ausztrál még küzd a vb-címért. “Ha Abu-Dzabi előtt 50 ponton belül vagyok, miért is ne nyerhetném meg a bajnokságot? Van még hátra néhány verseny, amíg van matematikai esély, küzdeni fogok. Most az a legfontosabb, hogy azokon a pályákon, amelyek nekünk kedveznek, valóban a lehető legjobb eredményt érjük el.”

Fernando Alonso gyorsan lerendezte Ricciardo nyilatkozatát, szerinte az ausztrál “esélytelen” a bajnoki címre. “Nem kérdés, hogy lenyűgöző munkát végez és mindenkit meglepett, de a Mercedes előnye… Az időmérőn két másodpercre voltak! Ha be tudják fejezni a versenyeket, folyamatosan növelni fogják az előnyüket. De ha valaki képes tenni ellenük valamit, az jelenleg kizárólag Ricciardo.”