Noha a pénteki szabadedzéseken alig vezethetett, az időmérő után úgy tűnt, hogy Sebastian Vettel lehet a legközelebb a Mercedesekhez Belgiumban. A rajt után a címvédő egy pillanatra első is volt, de elfékezte magát, onnantól kész rémálom volt a versenye: miközben csapattársa, Daniel Ricciardo nyert, Vettel csak ötödik lett. Ráadásul úgy, hogy háromszor járt a bokszban, miközben az élmezőnyben a többiek – Nico Rosberg kivételével – megcsinálták két kiállással a futamot.


“Az autó pontosan annyira kiszámíthatatlan volt, mint a száraz edzésen” – mondta Vettel. “Arra számítottunk, hogy tartani tudom a lépést az elejével. Danielhez képest egyszerűen túl nagy a lemaradásom, nem tudom megmagyarázni. Főleg, hogy úgy érzem, nem is volt több a mai futamban.”

Christian Horner csapatfőnök megerősítette, hogy Vettel ismét műszaki hibával küzdött. “Valami nem stimmelt az autóval, nem Sebastian hibája volt, hogy visszaesett” – fogalmazott Horner. “Már pénteken sem tudott vezetni, ma meg lecsúszott a pályáról a verseny elején. Talán akkor romlott el valami, ezt még elemeznünk kell.”

“Legalább a verseny szórakoztató volt, főleg a vége” – vette vissza a szót Vettel. “Frissebbek voltak a gumijaim, ezért tudtam jókat csatázni a többiekkel. Mindenki szorított ki mindenkit, keményen küzdöttünk, néha talán túl keményen is.”

“A rajt után megpróbáltam átvenni a vezetést, de a gumik még túl hidegek voltak, nem tudtam az íven maradni. Később, amikor Daniel volt mögöttem, szintén megcsúsztam, de úgy is csak idő kérdése volt, hogy megelőzzön. Így legalább megspóroltam egy rádióüzenet” – viccelődött a német.

“Összességében nem tudom, mi volt ma az autóval. A saját hibáimat bármikor elismerem, de ezek sem magyarázzák, hogy miért csúsztam ennyire hátra.”