Kimi Räikkönen igazi Spa-specialista, így nem csoda, hogy éppen Belgiumban érte el idei legjobb eredményét. A finn a negyedik helyen zárt, amelynél nem csak, hogy nem volt még jobb versenye az idén, de először előzte meg csapattársát, Fernando Alonsót is.

“Egyértelmű, hogy a győzelem nem volt elérhető a számunkra, sőt a második hely sem, de a dobogóra szerettem volna felállni” – mondta a finn. “Így egy kicsit csalódás a negyedik hely, nem tudok igazán elégedett lenni. Az legalább pozitív, hogy sokáig harcban voltunk a dobogóért.”


“Jó volt a versenytempónk, mondták is a bokszból, hogy nyomjam a győzelemért, de nehéz elöl végezni, ha a kvalifikáción túl hátulra kerülök. Az jó, hogy a korábbiaknál sokkal több pontot gyűjtöttem, fontos volt ez az eredmény nekem és a csapatnak is.”

“Őszintén szólva a Williams gyorsabb volt nálunk, csak idő kérdése volt, hogy Bottas mikor előz meg. Azért így is voltak fejlődésre utaló jelek, bizakodva várhatjuk a folytatást.”

Fernando Alonsónak ezúttal nem volt túl jó versenye, már a rajtnál is alig indult be az autója, és mivel a szerelők túl sokáig vacakoltak a Ferrarival, a spanyol kapott egy öt másodperces büntetést. Alonso a végén Kevin Magnussennel csatázott hatalmasat, és ugyan alulmaradt, a dánt végül megbüntették.

“Kimi a másik autóval negyedik lett, ami jelzi, hogy ebben a versenyben a dobogó is benne lehetett volna” – fogalmazott Alonso. “Sajnos, a versenyem nem indult könnyen, ott ragadtam a rajtrácson, enélkül sokkal jobb helyzetben lehettem volna. A büntetés nem kedvetlenített el, keményen nyomtam, de a hátrányom nyilvánvaló volt.”

“Magnussen ellen folyamatosan csatáztam, de húsz lóerős hátránnyal nehéz tartani a lépést. Néhány manőver azért súrolta a határokat, de inkább amiatt vagyok csalódott, hogy több volt ebben a versenyben.”