A Ferrarinál nem borult a megszokott rend a belgiumi időmérőn, Fernando Alonso szokás szerint alaposan elverte csapattársát, Kimi Räikkönent. A spanyol éppen csak kikapott Sebastian Vetteltől, majdnem megszerezte a harmadik helyet. “Nehéz és kiszámíthatatlan volt az edzés az időjárás miatt” – mondta Alonso.


“Nagyon kellett figyelnem, mert a körülmények sokszor nem voltak ideálisak a Q3-ig, nagyon nem hiányzott egy baleset. Az időmérő végén kisütött a nap, ilyenkor gyakorlatilag mindent máshogy kell csinálni, próbáltam újra felépíteni a kigyorsításokat és a féktávokat.”

“Meglátjuk, milyen idő lesz holnap, a stratégia sokat változhat még. Mindig a jó guminak kell jó időben az autón lennie, ez lesz a kulcs. Összességében elégedettek lehetünk, előreléptünk, Vettel is nagyon közel volt. A versenyen fontos lesz, hogy a lehető legtöbb pontot szerezzük meg.”

Räikkönen elismerte, hogy saját hibájából lett nyolcadik. “Nem voltak ideálisak a körülmények, de ezt Spától már megszokhattuk” – nyilatkozta a finn. “Pénteken sok problémám volt az autóval, ma jobbnak éreztem mindent, de esőben minden megváltozik.”

“A Q3-ban olyan volt, mintha csak korcsolyáznánk, és ebből most nem jöttem ki jól. Sokat hibáztam, de ez van, a versenyen még lesz lehetőségem a javításra.”