Bernie Ecclestone örül, hogy véget ért az ellene vesztegetés gyanújával indított per, szerinte semmilyen változást nem hoz az F1 irányításában a kifizetett százmillió dolláros bánatpénz. Ecclestone-t jogilag nem ítélték el, de nem is mentették fel.

Fotó: Europress
Fotó: Europress

F1: Ecclestone kiskirály marad

F1: Ecclestone kiskirály marad

Fotó: Europress
Fotó megosztása:
Fotó: Europress

Fotó: Europress

Fotó: Europress


“Ez nem változtat semmin, korábban sem volt erről szó” – mondta Ecclestone. “Néhány napig nem voltam az irodában, ennyi az egész. Jobb, hogy vége ennek az egésznek, mert sokat kellett hétvégén dolgoznom, hogy utolérjem magam.”

Ecclestone-nak az idény második felében bőven lesz dolga, mert a Forma-1-nek reagálnia kell a folyamatosan csökkenő nézőszámra. “Állandóan tárgyalunk arról, hogy mit tehetünk, mit nem tehetünk. Nem tudom, hogy valójában csökken-e az érdeklődés az F1 iránt: a nézőszámok mindenhol csökkentek, de nemcsak az F1-esek, hanem az összes sportközvetítésé. Sőt, nemcsak a sportban, hanem más témákban is visszesés látszik. Túl sok mindent kellene vizsgálnunk.”

A héten a Charlie Whiting vezette FIA-küldöttség zöld utat adott a szocsi F1-es pályának, a futamot azonban egyes vélemények szerint bojkottálni kellene a krími és ukrajnai helyzet miatt. Ecclestone számára ez nem téma. “Szerződésünk van. Az ottani barátaink elégedettek vele, ahogy mi is. Ott leszünk. Lehet, hogy egyeseknek problémáik vannak Oroszországgal, nekünk viszont nincsenek.”