Fennakadás nélkül zajlott az FIA kötelező rutinellenőrzése az októberi Orosz Nagydíjnak otthont adó szocsi pályán, a szervezet mindent rendben talált, és átvette a létesítményt. “Nyugodtan mondhatom, hogy készen áll az október 12-i bemutatkozásra a pálya” – jelentette be Charlie Whiting, az FIA technikai igazgatója.

F1: Az FIA elájult az orosz pályától 1
F1: Az FIA elájult az orosz pályától 2

F1: Az FIA elájult az orosz pályától

F1: Az FIA elájult az orosz pályától

F1: Az FIA elájult az orosz pályától 4
Fotó megosztása:
F1: Az FIA elájult az orosz pályától 5


Whiting kedden járta be a pályát kollégáival, gyakorlatilag semmibe sem tudott belekötni. “A pálya elképesztően jó állapotban van, megkapja az engedélyt. Mindent a terveknek megfelelően készítettek el, a kerékvetők, a korlátok, a falak, egyszóval minden nagyon rendben van.”

“Hatvan nap van a versenyig, de ez a pálya gyakorlatilag készen van, ami nagyon ritka. A Szocsi Autodrom látványos és nagyon gyors, remek futamunk lesz.” A szervezők szerint a jegyek 60 százalékát már eladták az oroszországi futamra.

A Sauber fiatal orosz tartalékosa, Szergej Szirotkin a jó hírekre reagálva máris kijelentette, “nagyon valószínűnek” érzi, hogy bemutatkozhat a pénteki szabadedzésen Szocsiban.