F1: Alonso az egyetlen zseni a mezőnyben 1
F1: Alonso az egyetlen zseni a mezőnyben 2

F1: Alonso az egyetlen zseni a mezőnyben

F1: Alonso az egyetlen zseni a mezőnyben

F1: Alonso az egyetlen zseni a mezőnyben 5
F1: Alonso az egyetlen zseni a mezőnyben 6
Fotó megosztása:
F1: Alonso az egyetlen zseni a mezőnyben 7


Ha Sir Jackie Stewartnak választania kéne, akkor Fernando Alonsót nevezné meg a jelenlegi F1-es mezőny legjobbjának. Stewartot a spanyol Marca kérdezte meg a véleményéről, de nem valószínű, hogy a háromszoros világbajnok csak udvariaskodott a válasszal.

“Mentálisan valószínűleg Alonso a legjobb, a leggyorsabb Lewis Hamilton” – mondta Stewart. “Rosberg egészen biztosan a legjobbak egyike, kiegyensúlyozottságban nagyon erős, szerintem egy szinten van Vettellel. Jelenleg ők a krém.”

“A mezőnyben 22 pilóta van, közülük talán hatan nagyon jók, hárman kivételesek, de zseniből csak egy van. Ha választanom kell, Alonsót mondanám a legösszetettebb versenyzőnek.”

Alonso a következő két versenyen nem sok jóra számít a Ferraritól. “Őszintén szólva, kizárólag a veszteségminimalizálás lehet a célunk a Williamsszel szemben” – vélekedett Alonso. “A következő két verseny fekszik nekik, nekünk ellenben nehéz hétvégék néznek ki.”

“Spában és Monzában a lehető legkevesebb pontot kellene veszítenünk, aztán a szezon utolsó szakaszában támadhatnánk mi is. Győzelem? Azt hiszem, ez nem reális elvárás.”