Meglepetésre egy igazi Le Mans-legenda, a német André Lotterer indul a japán Kobajasi Kamui helyett a hétvégi Forma-1-es Belga Nagydíjon – jelentette be a Caterham-csapat szerdán kora délután.
A nemrég tulajdonosváltáson átment alakulatnál a háttérben tanácsadóként dolgozó Colin Kolles ezzel saját emberét veti be, ugyanis Lotterer Kolles csapatánál mutatkozott be a tartóssági versenyzésben. A 32 éves versenyző jelentleg az Audi gyári Le Mans/WEC-csapatának tagja, mostanra három alkalommal nyerte meg a legendás 24 órás futamot a csúcskategóriában, az LMP1-ben a négykarikás márka színeiben. 
F1: Hivatalos, pilótát cserél a Caterham 1
F1: Hivatalos, pilótát cserél a Caterham 2

F1: Hivatalos, pilótát cserél a Caterham

F1: Hivatalos, pilótát cserél a Caterham

F1: Hivatalos, pilótát cserél a Caterham 6
F1: Hivatalos, pilótát cserél a Caterham 7
F1: Hivatalos, pilótát cserél a Caterham 8
Fotó megosztása:
F1: Hivatalos, pilótát cserél a Caterham 9


Lotterer több mint 10 éve, 2002-ben már belekóstolt a Forma-1-be, akkor szintén egy zöld autót vezetett, a Jaguarnál tesztelt. Formaautós tapasztalatnak nincs híján egyébként, a nagyjából a GP2 szintén lévő japán Super Formulában hosszú éveket húzott le óta, 2011-ben bajnok lett, kétszer pedig a második helyen zárt az év végén.
“Nagyon örülök, hogy lehetőséget kaptam rá, hogy Forma-1-es versenyhétvégén szerepeljek, szeretnék köszönetet mondani a Caterham F1-nek a lehetőségért! Készen állok a kihívásra, alig várom, hogy beülhessek az autóba és a maximumot hozzam ki a hétvégéből!  Gyorsan meg kell majd szoknom az autót, a csapat számos fejlesztést hoz, a lehető legtöbb időt kell majd a pályán tölteni, hogy optimalizájuk a csomagot” – mondta a német.
“Nagyon szeretek a legendás spa-francorchamps-i pályán vezetni, az egyik kedvencem, közel van a szülőhelyemhez is, ettől még különlegesebb és emlékezetesebb lesz a hétvége” – tette hozzá.
A Caterham nem közölt pontosat Lotterer későbbi alkalmazásáról, de valószínűnek látszik, hogy alkalmi beugrásról van szó, ugyanis leszögezték, hogy a kispadra ültetett Kobajasi Kamui továbbra is a csapat tagja.
A másik zöld járgányt ezen a hétvégén is a svéd újonc, Marcus Ericsson vezeti.