Kimi Räikkönen bízik benne, hogy a történelem ismétli önmagát a Belga Nagydíjon, és győzelemmel tud nekifutni a szezon második felének. Az első tizenegy futamon a Ferrari mindössze két dobogós helyet szerzett, Râikkönen 2009-ben nagyjából hasonló körülmények között aratta utolsó győzelmét a Ferrarival.

F1: Räikkönen újraírná a történelmet Spában 1
F1: Räikkönen újraírná a történelmet Spában 2

F1: Räikkönen újraírná a történelmet Spában

F1: Räikkönen újraírná a történelmet Spában

F1: Räikkönen újraírná a történelmet Spában 4
Fotó megosztása:
F1: Räikkönen újraírná a történelmet Spában 5


“Spa valószínűleg a kedvenc helyszínem, mert ez még egy régi stílusú pálya emelkedőkkel és lejtőkkel, át az erdőn. Szeretem, hogy gyors és hullámzó” – mondta Räikkönen. “A pálya minden részén sok múlik a versenyzőn, a jó köridő több tényező együttes hatása.”

“Az egyes kanyarban, a hajtűben sok időt lehet nyerni vagy éppen veszíteni. Innen jó tempó kell, mert következik egy hosszú egyenes az Eau Rouge-zsal, amelyet régóta padlógázzal vettünk, de meglátjuk, hogy ez az új autókkal is lehetséges lesz-e.”

“Utoljára, amikor Ferrarival versenyeztem is, nyertem, az pedig olyan év volt, amikor az elejétől fogva küszködtünk. Öt éve Spában végre jobban kijött a lépés, jó lenne, ha idén is valami ilyesmi történne.”