Miután a McLaren 2012 őszén Lewis Hamilton utodjául a suaberes Sergio Perezt választotta – majd egy év múlva ejtette is -, a svájci csapat a mexikói szponzorok által támogatott fiatal tartalékost, Esteban Gutierrezt léptette elő versenyzővé 2013-ra.
A fiatal versenyző tavaly újoncként csetlett-botlott, idén azonban a siralmasan versenyképtelen Sauberben azt sem tudná megmutatni, hogy ő az új Hamilton vagy Vettel. Nem titkolja, hogy mérlegeli a váltás lehetőségét.
F1: Menekülne a Saubertől a mexikói ifjonc? 1
F1: Menekülne a Saubertől a mexikói ifjonc? 2

F1: Menekülne a Saubertől a mexikói ifjonc?

F1: Menekülne a Saubertől a mexikói ifjonc?

F1: Menekülne a Saubertől a mexikói ifjonc? 4
Fotó megosztása:
F1: Menekülne a Saubertől a mexikói ifjonc? 5


“Tárgyalunk a Sauberrel, de más csapatokkal is megbeszéléseket kezdtünk. Egyelőre mérlegeljük a helyzetet, vizsgáljuk, hogy merre lenne érdemes menni. A következő két hónap során meghozzuk majd a döntést, egyelőre minden nyitott. A Sauber elégedett velem és szeretnék a folytatást” – mondta a 23 éves pilóta, aki a Telmex millióival és a 2015-ben visszatérő Mexikói Nagydíj kapcsán kiemelkedő eredmények nélkül is remélheti, hogy a rajtrácson lesz jövőre. 
Gutierrez nyári szünet után sem bízhat nagy formajavulásban, az aerodinamikailag elnagyolt, valamint nem túl versenyképes Ferrari-motorral szerelt C33-as a hétvégi Belga, majd a következő Olasz Nagydíjon sem villoghat.
“Az autó egyszerűen nagyon nehezen vezethető, sok szempontból bonyolult járgány, de azt hiszem, az idény eleje óta azért sikerült rajta javítani. Azonban az az igazság, hogy továbbra is bajban vagyunk, főleg az egyenesekben. Rövid távon, Spában és Monzában szintén nem leszünk jó helyzetben.”