Hivatalos bejelentés egyelőre nem érkezett, de a fél F1-es sajtó biztosra veszi, hogy a Belga Nagydíjon a német André Lotterert indítja Kobajasi Kamui helyett a Caterham. Lotterer neve ismerős lehet azoknak, akik figyelemmel kísérik a Le Mans-i versenyeket: a 32 éves német már háromszor nyerte meg a leghíresebb 24 versenyt az Audival, de az F1-ben sem teljesen ismeretlen. Igaz, nem mostanában, hanem 2000-ben volt a Jaguar tesztpilótája.

F1: Le Mans-bajnokra cserélik Kobajasit 1
F1: Le Mans-bajnokra cserélik Kobajasit 2

F1: Le Mans-bajnokra cserélik Kobajasit

F1: Le Mans-bajnokra cserélik Kobajasit

F1: Le Mans-bajnokra cserélik Kobajasit 6
F1: Le Mans-bajnokra cserélik Kobajasit 7
F1: Le Mans-bajnokra cserélik Kobajasit 8
Fotó megosztása:
F1: Le Mans-bajnokra cserélik Kobajasit 9


Adam Cooper szakíró szerint a hivatalos bejelentés a szuperlicenc körüli bonyodalom miatt késik, egy-két dokumentum a vártnál később érkezett meg a rendeltetési helyére. Lotterert sokan látni vélték a Caterham központjában is, ahol állítólag üléspróbán vett részt.

Lotterer szerződtetése egyelőre egy versenyre szól, később kiderül, mi lesz Kobajasi sorsa. A német pilóta érkezése abszolút meglepetésszerű, karrierjének egyfajta elismerése lehet az F1-es lehetőség. Lotterer ugyanis pont annak a Colin Kollesnak a segítségével kezdte Le Mans-karrierjét, aki most a Caterham tanácsadója.

Lotterer az Audi LMP1-es csapata mellett a japán Super Formula sorozatban is versenyez, itt hétvégén jelenése lenne, de csapata, a TOM’S elengedte a Belga Nagydíjra.