Ahogy a Vezess.hu is megírta, nem olyan rég újabb, igen ijesztő adatok láttak napvilágot a Lotus-csapat pénzügyi helyzetéről. Az alakulat gazdasági helyzete évek óta legalábbis aggasztó, sokan szinte nem is értik, hogyan finanszírozható a működés, és miért nincs még csődben az egykor szebb napokat látott enstone-i gárda.
F1: Kamu a Lotus csődje 1
F1: Kamu a Lotus csődje 2

F1: Kamu a Lotus csődje

F1: Kamu a Lotus csődje

F1: Kamu a Lotus csődje 5
F1: Kamu a Lotus csődje 6
Fotó megosztása:
F1: Kamu a Lotus csődje 7


A csapatot 2010-re a Renault-tól megvásárló, azóta birtokló Genii Capital főnöke, Gerard Lopez azonban nem veszi jó néven, ha a lapok rossz színben tüntetik fel a csapatot.
“Abszurdum, hogy a Genii pénzügyi problémákkal küszködne. Igen, a Lotus-csapat veszteséges, ugyanúgy, ahogy minden egyes Forma-1-es csapat az” – nyilatkozta a brit Independentnek. 
A csapat tavaly “nagyjából 50 millió” eurót veszített tavaly, a teljes tartozásuk 100 millióra (kb. 32 milliárd Ft) rúg, de “a Genii más érdekeltségei amúgy nagyon is jól teljesítenek pénzügyileg”, mondta a luxemburgi üzletember.
F1: Kamu a Lotus csődje 8


“Mi hitelekkel segítjük a Lotust, és nem szponzori pénzekkel, mint más csapatoknál. Egyesek az almát a körtével próbálják összehasonlítani, pedig az almát az almával kellene. A legviccesebb, hogy a Lotus – Dávid a Góliátok mellett – több figyelmet kap, mint az olyan nagycsapatok, mint a Ferrari vagy a Red Bull. De az F1 már csak ilyen világ, megy  panaszkodás, a lejáratás, ez általános a csapatok között.”
A Lotus tavaly egy futamgyőzelemmel és 13 további dobogós helyezéssel a konstruktőri bajnokság 4. helyén zárt, idén, túl a szezon felén, mindössze két pontszerzést követően 8 egységgel a konstruktőri verseny 8. helyén állnak.