A nyári szünet előtti utolsó futamon, a Magyar Nagydíjon nem szerzett pontot a Force India, de a csapat még így is ötödik a konstruktőri versenyben. A hétvégi belga futamon javítana az istálló. “A spái lenyűgöző pálya, az egyik kedvencem – ahogy valószínűleg mindenkié a mezőnyben” – mondta Nico Hülkenberg.

F1: Feledtetné a magyar csalódást a Force India 1
F1: Feledtetné a magyar csalódást a Force India 2

F1: Feledtetné a magyar csalódást a Force India

F1: Feledtetné a magyar csalódást a Force India

F1: Feledtetné a magyar csalódást a Force India 4
Fotó megosztása:
F1: Feledtetné a magyar csalódást a Force India 5


“Számos legendás kanyar van itt, köztük az Eau Rouge és a Pouhon, amelyek nagyon különlegesek F1-es autóban. A gyors és közepesen gyors kanyarokban természetesen kell a leszorítóerő, a hosszú egyenesekben ugyanakkor nagy végsebességre és hatékonyságra van szükség.”

Sergio Perez szeretne végre pontot szerezni Belgiumban. “Imádom a pályát, fantasztikus kanyarjai, történelme és karaktere van” – nyilatkozta a mexikói. “A verseny mindig eseménydús, mert sok az előzési lehetőség, különösen az 5-ös kanyarnál, ha valaki jól jön ki az Eau Rouge-ból. Érdekes lesz, hogy ezek az autók hogy bírják az Eau Rouge-ot, és hogy át tudunk-e menni padlógázon.”

“Még soha nem szereztem pontot Spában, szóval ez az első számú célom. Spában fontos a teljesítmény, emiatt úgy érzem, jól szerepelhetünk. Az időjárás kiszámíthatatlan, egy eső megkavarhatja a sorrendet.”