Christian Horner szerint több oka van annak, hogy Sebastian Vettel az idén a tőle szokásosnál gyengébben szerepel. A négyszeres bajnok ellen az időmérőkön 6-5-re, a versenyeken 9-2-re vezet csapattársa, Daniel Ricciardo, aki már kétszer is nyerni tudott, miközben Vettelnek ez egyszer sem jött össze.

F1: Vettel belefáradt a négy vb-címbe 1
F1: Vettel belefáradt a négy vb-címbe 2

F1: Vettel belefáradt a négy vb-címbe

F1: Vettel belefáradt a négy vb-címbe

F1: Vettel belefáradt a négy vb-címbe 6
F1: Vettel belefáradt a négy vb-címbe 7
F1: Vettel belefáradt a négy vb-címbe 8
Fotó megosztása:
F1: Vettel belefáradt a négy vb-címbe 9


Hornert is meglepte a Toro Rossótól előléptetett Ricciardo teljesítménye, de szerinte túlzás lenne kijelenteni, hogy az ausztrál jobb Vettelnél. “Sebastian idei szereplése több tényező együttes hatásának köszönhető” – mondta Horner.

“Ha valaki négy éven át küzd a vb-címért, abba teljesen természetes módon belefárad kicsit, de nem ez a legnagyobb baj. Sebastian az elmúlt években egészen extrém módon hozta azokat az extra tizedeket, amelyek kiemelték a mezőnyből, nagyon érzékeny volt az autó viselkedésére, mindig pontosan tudta, mit kell csinálnia.”

“Különösen a féktávokon nyújtott extra teljesítményt, az új elektromos hátsó fékek azonban nem adnak olyan pontos visszajelzéseket, mint a korábbiak. Az autó vezethetősége sem volt jó, így a gumikra sem tudott annyira vigyázni, mint korábban, de a Renault-val közösen már jó úton járunk ezen a téren.”

“És persze nem feledkezhetünk el arról sem, hogy mennyi kisebb-nagyobb technikai hibája volt Sebastiannak, nagyon sokszor önhibáján kívül került nehéz helyzetbe. Ezek a műszaki hibák szerencsétlen módon ahhoz is hozzájárultak, hogy nem tudta időben optimalizálni a vezetési stílusát az új autóhoz.”