Forrás: Europress
Forrás: Europress

F1: Ecclestone-t elhajtották

F1: Ecclestone-t elhajtották

Forrás: Europress
Fotó: Europress
Fotó megosztása:
Forrás: Europress

Forrás: Europress

Forrás: Europress


Ahogy a Vezess.hu is megírta, 100 millió dolláros (23,5 milliárd forint) pénzbírságért “cserébe” Bernie Ecclestone Münchenben folyó büntetőpere véget ért.  A Forma-1 uraként ismert angolt azzal vádolták, hogy még 2005-ben megvesztegette a Bayerische Landesbank akkori vezető kockázatelemzőjét, Gerhard Gribkowskyt, aki a 44 millió dolláros (mai árfolyamon bő 10 milliárd forint) csúszópénzért cserébe munkaadóját megtévesztve áron alul adatta el a pénzintézettel az F1 jogaiban bírt tulajdonrészét.

Az Ecclestone ellen szóló bizonyítékok nem voltak igazán erősek, az üzletember később azt mondta, hülye volt, hogy belement a fizetésbe. Noha az ügyvédek nem győzték hangsúlyozni, hogy a fizetés még véletlenül sem a bűnösség elismerése, Ecclestone a Bayerische Landesbanknak is adott egy 25 millió euróról szóló kompenzációs ajánlatot, ennek határideje múlt hét pénteken járt le.

A bank az ajánlatra nemet mondott, de jó oka volt erre: a jogok áron aluli eladása miatt 400 millió dolláros (94 milliárd forint) kártérítési eljárást tervez indítani Ecclestone ellen.