Sebastian Vettel édesapját lepte meg az olasz sportautóval, a vadonatúj Ferrari California egyedi rendszámot is kapott. Így ha valaki a HP N1 (Heppenheim Norbert 1) rendszámtáblával lát feltűnni egy tűzpiros Californiát, akkor az a Vettel családhoz tartozik.

Sebastian Vettel vett egy Ferrarit 1

Mivel Vettel nem várt a turbós 560 lóerős Ferrari California érkezésére, így az általa vásárolt kivitel 4,3 literes V8-as motorja “csak” 490 lóerőt és 505 newtonméter nyomatékot termel, valamint 3,8 másodperc alatt képes elérni a 100 km/órát, végsebessége pedig szemkápráztató 310 km/óra. Azért vélhetően ez a menetteljesítmény is mosolyt csal majd édesapja arcára.

Ha egy “átlag” tehetős sportember vásárol ilyen autót, nincs hírértéke, de mégis a Red Bull pilótájáról van szó, aki az elmúlt időszakban háttérbe szorult sziporkázó csapattársa, Daniel Ricciardo mellett, és régóta pletykálnak arról, hogy egyszer a Ferrari-csapatnál köt ki. Talán ez az első kikacsintás, ami jelzi, hogy van valós alapja a szóbeszédnek?

Sebastian Vettel vett egy Ferrarit 2
Természetesen, amíg szerződése tart, ő maga nem feszíthet Ferrariban, meg kell elégednie az Infiniti márka kínálta erősebb típusokkal, a Hungaroringen például a róla elnevezett Infiniti QX70 Vettel Edition-nel – illetve néha motorral – közlekedett szállása és a pálya között.

Mivel autózott a többi F1-sztár hazánkban a Magyar Nagydíj idején? A Vezess.hu korábbi cikkéből kiderül. Kattints a linkre!