Míg 2012-ben több dobogós helyezést is bezsebelt, és 2013 második felében is erős középcsapatként szerepelt, a Sauber 2014-ben sokkoló mélységekbe jutott: 11 forduló után még 0 ponttal állnak, a konstruktőri bajnokságban mindössze a Caterhamet előzik meg.
F1: Elfogadhatatlan mélyponton a Sauber 1
F1: Elfogadhatatlan mélyponton a Sauber 2

F1: Elfogadhatatlan mélyponton a Sauber

F1: Elfogadhatatlan mélyponton a Sauber

F1: Elfogadhatatlan mélyponton a Sauber 6
F1: Elfogadhatatlan mélyponton a Sauber 7
F1: Elfogadhatatlan mélyponton a Sauber 8
Fotó megosztása:
F1: Elfogadhatatlan mélyponton a Sauber 9


Az 1993 óta működő svájci csapat sosem kezdett még ennyire rosszul egy idényt, minden évben képesek voltak pontokat szerezni, így a főnöknő, Monisha Kaltenborn reméli, hogy idén sem szakad meg a sorozat, nem zárnak nullán.
“Először is, a morál szempontjából komoly visszalépés ez, hiszen a Sauber Forma-1-ben eltöltött 22 éve alatt még sosem voltunk ilyen helyzetben, nem is szeretnénk erre gondolni. Emellett természetesen pénzügyi vonzata is van. Nem álmodozhatunk, de az is egyértelmű, hogy a konstruktőri 10. hely elfogadhatatlan számunkra” – idézte az Autosport.
“Egyszerűen nem is akarunk arra gondolni, hogy nem szerzünk majd pontot. Az elsődleges célunk, hogy ez sikerüljön, aztán meglátjuk, hogyan alakulnak a dolgok utána.”
A Sauber idei versenyképtelenségébe a Ferrari-erőforrás viszonylagos gyengesége is belejátszik, de Kaltenborn azt mondja, nem gondolnak a motorszállító lecserélésére:
F1: Elfogadhatatlan mélyponton a Sauber 10


“Maradunk a Ferrari mellett. Az új motorok bevezetése előtt nyilván mérlegelhettük a lehetőségeket, de nem tettük. A Ferrari a nehéz időszakokban is kitartott mellettünk, akkor is, amikor Peter (Sauber, alapító-résztulajdonos) visszavásárolta a csapatot (a BMW-től 2009 végén). A Forma-1-ben nagyon sokat ér az ilyen erős partnerség.”
“Biztosíthatok mindenkit, hogy ők maguk is legalább annyira csalódottak a teljesítmény miatt, mint mi, és mindent megtesznek a javulásért. Most ez a helyzet, de biztos vagyok benne, hogy túljutunk rajta.”