A Mercedes-csapat három küszködős, és a félsikeres 2013-as idény után 2014-ben tarol, az ezüst nyilakat még baj, felfordulás esetén is nehéz megfogni. Az idény első felét látva Fernando Alonso is csak elismeréssel tud róluk beszélni:


“A Mercedes mindenkit meglepett idén. Mostanra hozzászoktunk, hogy minden hétvégén dominálnak, de emlékszem még a jerezi és bahreini tesztekre, amikor ezeket a vadonatúj és nagyon összetett technológiájú autókat próbálgattuk. Mindenki küszködött, de ők kezdettől fogva rendben voltak, és azóta a 11 versenyből kilencet megnyertek, és szinte mindig övék volt az első sor. Azt kell mondjam, a Mercedes az év meglepetése, méghozzá pozitív meglepetése.”
Valószínűleg az is meglepetés, de inkább keserű meglepetés volt a kétszeres bajnok számára, hogy 2014-ben még kisebb eséllyel szállt harcba a bajnoki címért, és hogy 11 forduló után mindössze két dobogóval áll. Azt mondja, immár a Mercedes kell, hogy a cél és példa legyen a Ferrari számára.
“A Mercedes motivációt jelent a számunkra. Tudjuk, hogy sokkal többre is képesek vagyunk, de eddig nem végeztünk elég jó munkát. Fejlődünk valamelyest, de a mérce már más: tavaly a Red Bull volt, idén már a Mercedes. Meg kell oldanunk a problémáinkat, és meg kell próbálnunk az ő szintjükre jutni.”