Daniel Ricciardo számára ragyogóan alakult a 2014-es F1-es idény első fele, a Red Bullhoz idénre előléptetett ausztrál kiemelkedő versenyzéssel két futamgyőzelmet is szerzett – a másodikat épp a nyári szünetet megelőző Magyar Nagydíjon.


Míg a mercedeses Nico Rosberg 202 ponttal vezet a bajnokságban, csapattársa, Lewis Hamilton pedig 11 pont lemaradással a második, Ricciardo már 71 pontos hátránnyal a harmadik – ennek ellenére azt mondja, továbbra is az esélyesek közé sorolja magát, legalábbis matematikailag, hiszen a maradék 8 futamon összesen 225 pontot lehet még szerezni.   
“Nyilván eltérnek a vélemények, némelyik pilóta azt mondja, hogy a bajnoki esélyeknek már vége, egyszerűen a Mercedes teljesítménye miatt. És sima hétvégén, változékony körülmények híján tényleg bármilyen pályán dominálni is tudtak eddig” – mondta.
“De az olyan napokon, mint múlt vasárnap, amikor változákonyak a körülmények, előkerül a biztonsági autó, nekünk is esélyünk nyílik a küzdelemre. Ahogy láthattuk, a pakliban volt a győzelem, mi pedig éltünk is a lehetőséggel.”
“Ha megnézzük, kicsit fel is zárkóztam a bajnokságban, bár így is elég messze vagyok. De Sebnak (Vettel) igaza van, addig nincs vége, amíg matematikai esély van. Az idén bevezetett új (duplapontos szezonzárós) rendszerben az idény utolsó szakaszáig nyitott marad minden. Egyszerűen teszem a dolgom, a hozzállásomon nem változtatok. Akár van még esélyem a címre, akár nincs, mindig a lehető legjobb helyezésre hajtok majd.”