A McLarennél az idény végén a veterán Jenson Button és az újonc Kevin Magnussen szerződése is lejár, de egyelőre nem tudni, maradnak-e, vagy ha nem, kik kerülhetnek a helyükre. 
F1: Öt évre előre tervez a McLaren 1
F1: Öt évre előre tervez a McLaren 2

F1: Öt évre előre tervez a McLaren

F1: Öt évre előre tervez a McLaren

F1: Öt évre előre tervez a McLaren 5
Alonsóra és Vettelre várni kell
Fotó megosztása:
F1: Öt évre előre tervez a McLaren 7


A jövőre a motorszállítóként visszatérő Hondával új fejezetet nyitó csapatnál nem titkoltan szeretnének egy nagyágyút, Fernando Alonso, Lewis Hamilton és Sebastian Vettel is a kívánságlistán szerepel, de hírbe hozták már velük Romain Grosjeant és Valtteri Bottast is.
A csapatfőnök, Eric Boullier azt mondja, hogy a 2015-ös összeállítás nagyban függ attól, ki mikor lesz elérhető.
“Bárki is kerül a pilótapiacra, megfontoljuk, hogy megfelelő lenne-e számunkra. A stratégiánk a kivárás – ezzel azonban nem azt mondom, hogy biztosan lecseréljük a mostani versenyzőket. Egyszerűen kivárunk, amíg nem látom világosabban, hogyan is alakul a pilótapiac, nem is csak 2015-re, hanem a további időszakra is.” 
“Hosszú távon szeretnénk újra az élre juttatni a McLarent, ehhez pedig tudnunk kell, mi lehet három, négy, öt év múlva” – magyarázta a francia szakember.
Alonsóra és Vettelre várni kell

Alonsóra és Vettelre várni kell

Alonsóra és Vettelre várni kell


A kivárásról szóló fejtegetés azt jelentheti, hogy amíg valamelyik kiszemelt nagy nevet nem sikerül megszerezniük, a csapat valószínűleg csak egy-egy éves szerződéseket köt a pilótákkal, ami Magnussen és Button 2015-ös – átmeneti jellegű – megtartását is jelentheti.
A fent említett három ász közül Hamilton és Vettel 2015, Alonso 2016 végéig van lekötve a Mercedesnél, Red Bullnál és a Ferrarinál, igaz, a szerződések teljesítényre vonatkozó záradékai alapján Vettel talán, Alonso pedig valószínűleg előbb is távozhatna.