A Forma-1 romló televíziós nézettségi adatai, a Német Nagydíj hidegzuhany-szerű alacsony látogatottsága, valamint az autók hangjára vonatkozó korábbi panaszok miatt a Magyar Nagydíj szombati napján Bernie Ecclestone vezetésével új testület, a “Népszerűségi Munkacsoport” felállításáról döntöttek, amelynek célja, hogy további ötletekkel “javítsa a show-t”.


A vasárnapi Magyar Nagydíj – és korábban a szintén nagyszerű bahreini és kanadai futam – rámutatott, hogy a versenyekkel nincs nagy baj, de a munkacsoport azért most csütörtökre kitűzte az első ülését.
A mai londoni találkozón Ecclestone, a ferraris Marco Mattiacci, a Red Bull -os Christian Horner, a Force Indiá-s Bob Fernley, valamint a mercedeses Toto Wolff vett volna részt, azonban az utóbbi távolmaradása miatt le kellett fújni a megbeszélést, írja a német Auto Bild.
Wolff egy héttel ezelőtt szenvedett csonttöréseket egy csapatépítő biciklitúrán, ma orvosi ellenőrzésekre kellett mennie, a bajnokságot vezető csapat képviselője nélkül pedig nem lett volna sok értelme az ötletelésnek. Úgy tudni, az ülést szombatra tették át.
Ecclestone eredetileg be akarta vonni barátját, az F1-ből a 2008-as Szingapúri Nagydíjon megrendezett baleset miatt száműzött Flavio Briatorét is, de a simlis olasz meghívása állítólag komoly meghökkenést és visszatetszést keltett a paddockban (is), ezért végül nem vesz majd részt a munkában.