Az előző négy szezont úthengerként letaroló, zsinórban négy-négy egyéni és konstruktőri címet szerző Red Bull a 2014-es szezon kezdetekor katasztrofális állapotban volt, a használhatatlan Renault-erőforrás és az egyéb megbízhatósági problémák miatt az sem tűnt lehetetlennek, hogy az első versenyeken egyáltalán nem érnek célba.
Ehhez képest az idény első felének végén a Milton Keynes-i alakulat a konstruktőri bajnokság második helyén, viszonylag jó előnnyel áll, Daniel Ricciardóval pedig két futamgyőzelmet is szereztek – Kanadában, majd a múlt hétvégén a Magyar Nagydíjon.


A csapatfőnök, Christian Horner szinte maga sem hiszi, mit sikerült elérniük.
“Idén alacsonyabb szinten teljesítünk, de így is mi vagyunk az egyetlen csapat, amelyik a Mercedesen kívül futamot tudott nyerni, a bajnokságban a második helyen állunk, jó néhány dobogós helyezésünk volt, méghozzá a riválisokénál jóval gyengébb motorral” – értékelt a Forma-1 hivatalos oldalának nyilatkozva. 
“Tulajdonképp azt mondhatom, hogy sok tekintetben túlteljesítettünk, és amint sikerül behozni a lóerőhátrányt, képesek leszünk a Mercedesszel küzdeni. A vasárnapi (hungaroringi) futam kiváló példa: amikor a lóerők nem számítanak annyit (a pálya jellege miatt), ott vagyunk az élen.”
A csapatfőnök a nyári szünetet követő utolsó két európai futamra azért nem ígér a magyarországihoz hasonló eredményt.
“Sosem lehet tudni, lehet, hogy esik majd Spában, Monzában meg beépítenek még pár kanyart!” – viccelődött. “De valójában Szingapúr lehet a következő nagy esély számunkra. Szerintem a következő két futam csak a kármentésről szól majd számunkra, ugyanis a Force India feltámad majd, a Williams is, a McLaren is, a Mercedes is gyors lesz, szóval hozzuk amit lehet, aztán a tengerentúli versenyeken igyekszünk majd belehúzni.”
F1: A Red Bull túllőtt a célon 3


A gyenge motor hibáztatása ellenére Horner azt mondja, továbbra is szoros együttműködésben dolgoznak a Renault-val. 
“Pillanatnyilag nem téma, hogy motorszállítót váltsunk. A Renault-val akarjuk sínre tenni a dolgokat. Hatalmas sikereink voltak már velük, 50 futamot, 8 bajnoki címet szereztünk együtt. Nagyon ügyes szakembereik vannak, egyszerűen csak egy irányba kell húznunk. És szerintem ez is történik most. Jó dolgok jönnek, folyik a közös munka.”