A néhány hete új tulajdonos kezébe kerül Caterham-csapatnál komoly szanálásba kezdtek, a csapatfőnök, Christijan Albers és a mögötte tanácsadóként dolgozó Colin Kolles összesen több mint 40 dolgozónak mondott fel, köztük több vezető beosztású alkalmazottnak is.


A kirúgottak között van a csapatigazgató Graham Watson, a vezető versenyigazgató Gerry Hughes és a helyettes technikai igazgató Jody Eggington is.
A minden bizonnyal pénzügyi megfontolásokból történt lépést azonban sokba kerülhet, a volt dolgozók kártérítést követelnek, tudatták egy közleményben:
“Caterhamnél végrehajtott csoportos leépítés előzetes figyelmeztetés és egyeztetés nélkül zajlott, így komoly kártérítési igénnyel lépünk fel a csapat felé. A Caterham azt az ígéretét sem tartotta meg, miszerint a dolgozók még megkapják a júliusi fizetést. A csoport jogászai azonnal lépéseket tesznek.”
A kirúgott dolgozók emellett a Nemzetközi Automobil Szövetséget (FIA) is kérik, hogy vizsgálja meg a Caterham eljárását, a leépítés körülményeit.