Kimi Räikkönen a 2014-es idény küszködős, eredménytelen első felét viszonylag jól zárta, a Magyar Nagydíjon versenyképes volt, a 6. helyen ért be. A finn a szombati időmérős baki miatt csak a 16. helyről rajtolt, azaz 10 helyet javított úgy, hogy ő a biztonsági autós szakaszokkal sem nyert igazán.


A versenyt követően felemásan nyilatkozott, örült, hogy összejött valami, de ennél sokkal többet szeretne:
“A 6. hely nem sokat jelent a számomra, szerintem több is benne volt, persze a nem az ilyen időmérő után. Én azért vagyok itt, hogy győzzek, szóval oké, szereztem pár pontot, de ez messze van attól, amit szeretnék. Az autó egész hétvégén jónak tűnt, de a futam nehéz volt, az én rajthelyemből nem lehetett jobb eredményt kihozni.” 
“De az igaz, hogy ez most élvezetesebb volt. Az autó jobbnak tűnt, ami rendesen megkönnyíti a dolgokat. Élvezetes verseny volt – nehéz, de élvezetes. Jó, hogy hoztunk pár pontot, viszont egy fecske nem csinál nyarat. Sok versenyen több pontot kellett volna szereznem, de mindig történt valami. Fontos, hogy ezután elkerüljük ezeket! De már látszanak a javulás jelei, az autó is sokkal jobb, mint az év elején, persze ennek így is kell lennie.”
 
“Remélem, hogy az idény második fele sokkal jobb lesz, mint az első, egy jobb nap nem számít sokat. A mai eredmény nem teszi semmissé a korábbi hibákat, a hiányosságokat, a (rossz) csapatmunkát. Még borzasztó sok munka vár ránk, hogy oda érjünk, ahol lenni szeretnénk.”