A Mercedes két pilótája, az éllovas Nico Rosberg és az üldöző Lewis Hamilton foggal-körömmel küzd a bajnoki címért, de a Magyar Nagydíj mindkettőjük számára rosszul indult. 
Hamilton az időmérős meghibásodás miatt a bokszutcából rajtolt, a pole-ból induló Rosberggel pedig az első biztonsági autós szakasz időzítése szúrt ki csúnyán, mert míg mások azonnal kiszaladhattak a bokszba, neki körbe kellett mennie, hogy elérje a bejáratot.


A német ezzel visszaesett, később viszont utolérte az előtte haladó Hamiltont, akit arra kért a csapat, hogy engedje el a csapattársát, ugyanis neki még lesz egy kiállása, azaz nincsenek közvetlen versenyben. Rosberg azonban hiába várt az elengedésre, Hamilton azt üzente, hogy majd előz, ha tud.
A végül a 3. helyen, épp Rosberg előtt beérő Hamilton nagyon nem örült a csapatutasításnak:
“Nyilván tudtam, hogy ugyanazt a versenyt futjuk, szóval csak azért, mert neki még egy kiállása van, nem jelenti, hogy én már nem vagyok versenyben. Ha elengedem, elhúzhat, és később elkaphat. Nagyon-nagyon megdöbbentett, hogy a csapat arra kért, hogy álljak félre.”
 
“Nem volt elég közel ahhoz, hogy megelőzzön, én pedig nem voltam hajlandó lassítani, hogy leszakadjak Fernandóról és Danielről. Szóval elég furcsa volt. Pontokat veszítettem volna Nicóval szemben, ha elengedem, márpedig én magamért hajtok, nem érte.”
Hamilton a 14 pontos hátrányát 11-re faragta a bajnokságban a Hungaroringen, de nem volt maradéktalanul elégedett.
F1: Hamiltont megdöbbentette, hogy félre akarták állítani 3


“Ez csak kármentés volt. Hajtottam, ahogy bírtam, hogy a lehető legtöbbet lépjek előre. El sem mondhatom, mennyire fájdalmas volt ez a sok probléma, ami kijutott az elmúlt hétvégéken. Nehéz lenyelni és másnap ugyanolyan lendülettel küzdeni.” 
“Messze jobban kell hajtani, mintha a pole-ból rajtolnék. De nagyon jó érzés előrekapaszkodni, Nico előtt beérni, és az, hogy továbbra is versenyben vagyok a bajnoki címért.”