Romain Grosjean az idei Lotusban ugyan nem remélhet sokat, de a hétvégi Magyar Nagydíj így is teljesen felvillanyozta, odavan a versenyért és a pályáért. 
“Imádom Budapestet és imádom a Hungaroringet” – kezdte a csapat hivatalos beharangozójában. “Minden évben nagyon várom ezt a helyszínt. Általában napos és nagyon meleg van, és közvetlenül a nyári szünet elé esik, szóval feltölt a nyaralás előtt. Mindig izgalmas verseny.”
F1: Imádom Budapestet, imádom a Hungaroringet 1
F1: Imádom Budapestet, imádom a Hungaroringet 2

F1: Imádom Budapestet, imádom a Hungaroringet

F1: Imádom Budapestet, imádom a Hungaroringet

F1: Imádom Budapestet, imádom a Hungaroringet 6
F1: Imádom Budapestet, imádom a Hungaroringet 7
F1: Imádom Budapestet, imádom a Hungaroringet 8
Fotó megosztása:
F1: Imádom Budapestet, imádom a Hungaroringet 9


“A Hungaroring nagyszerű pálya, amin korábban jól is mentünk. Nagyon jó volt 2012-ben a dobogóra állni. Emlékszem, hogy akkor egy kicsit morcos voltam, mivel a győzelemre is lett volna esélyem, de a forgalom miatt nem jött össze.”
“Szeretem a pálya hullámzó és kanyargós jellegét. Nagyon élvezem, amikor vezetés közben megtalálom a tapadást. Mindig gyors voltam ott az időmérőkön. A pályafutásom egyik legjobb előzése is ott sikerült tavaly, azonban pár centi miatt megbüntettek, ami nem esett jól. A Hungaroringen mindenképp nehéz előzni, így az időmérő és a stratégia kiemelten fontos.”
“Korábban az első GP2-es pole-omat is a Hungaroringern szereztem még 2008-ban, 2011-ben győztem és 3. lettem a hétvégén, az sem volt rossz. A vezetés tekintetében nem olyan megterhelő, nincsenek gyors kanyarok, viszont a hőség komoly kihívás. Mivel ritkán használják, a hétvége kezdetén a tapadás is gyenge, csúszós a pálya” – magyarázta a francia pilóta. 
A Lotus a múlt hétvégén, Németországban bejelentette, hogy 2015-re is megtartják Pastor Maldonadót, Grosjean jövője azonban még nyitott. Spekulációk szerint az immár volt főnöke és menedzsere, Eric Boullier által vezetett McLarennél is lehetne helye, de a Lotusnál azt mondják, meg akarják tartani.
F1: Imádom Budapestet, imádom a Hungaroringet 10


“Romain hosszú évek óta, már a GP2-es időszakától a csapathoz tartozik. Legyünk őszinték: Romain toppilótaként nem elégedett a 2014-es szezonnal, de ugyanígy van ezzel mindenki a csapatnál. Egyelőre semmit nem erősíthetünk meg, de eljön majd az ideje, amikor minden félnek megfelel, hogy bejelentsünk valamit. Annyit mondhatok, hogy határozott szándékunk Romaint Enstone-ban tartani, folytatni kívánjuk ezt a nagyszerű munkakapcsolatot” – nyilatkozta a helyettes csapatfőnök, Federico Gastaldi.