A Sauber mindkét pilótája szerint különleges a Magyar Nagydíjnak otthont adó mogyoródi pálya. A csapat nehezen tudja megjósolni az esélyeit. “A Magyar Nagydíj mindig nagyszerű rendezvény, rengeteg szenvedélyes szurkolóval” – mondta Adrian Sutil.

F1: Nem könnyű jól menni a Hungaroringen 1
F1: Nem könnyű jól menni a Hungaroringen 2

F1: Nem könnyű jól menni a Hungaroringen

F1: Nem könnyű jól menni a Hungaroringen

F1: Nem könnyű jól menni a Hungaroringen 5
F1: Nem könnyű jól menni a Hungaroringen 6
Fotó megosztása:
F1: Nem könnyű jól menni a Hungaroringen 7


“Maga a pálya elég rövid, de a sok kanyar miatt nagy kihívást jelent, nem könnyű összerakni egy tökéletes kört. Sok tapadásra van szükség, mert bőven akad lassú kanyarokból. Monaco után ez a második leglassabb pálya, de érdekes hely, jó, hogy szerepel a naptárban. Az esélyeinkkel kapcsolatban nehéz jósolni, de készen állok egy jó eredményre és egy remek versenyre. Budapest meseszép város, egy halom csodálatos épülettel.”

Esteban Gutierrez is érdekesnek nevezte a magyar pályát, amelyen élvezi a vezetést. “A Hungaroringnek teljesen más karakterisztikája van, mint a naptárban szereplő többi pályának” – vélekedett a mexikói.

“A pályán sok a lassú és közepes tempójú kanyar, a jellemző magas hőmérséklet miatt nagy megterhelést jelent a gumik számára. A Hungaroring elég huplis, ez befolyásolja az autó mechanikai beállítását, összességében lesz lehetőségünk különböző stratégiákkal kísérletezni. Szeretek a Hungaroringen lenni, várom, hogy újra ott legyünk.”