Noha Kimi Räikkönen újabb pont nélküli futamot zárt Németországban, a finn egyre elégedettebb az F14 T viselkedésével. Räikkönen szerint a hockenheimi versenyét jelentősen befolyásolta, hogy Lewis Hamiltonnal, Sebastian Vettellel és Fernando Alonsóval is koccant, csapattársa azonban már bűnbakot lát benne a Ferrari konstruktőri versenyben való visszaesése miatt.


“Egyre inkább olyan az autó, amilyennek lennie kellene, még ha az eredmények nem is éppen olyanok” – mondta Räikkönen. “Az autó sokkal jobb volt Németországban, végre úgy vezethettem, ahogy mindig is szerettem volna.”

“A Q2-ben elrontottam a második próbálkozásomat, de a versenyen jó volt az autó a friss gumikon. A balelső rendre hamar elkopott ugyan, de ez a sérült első szárny miatt volt. Egy normális hétvégén, amikor több elem marad a kocsin, többre mehetek ezzel az autóval.”

“Tény, hogy nem vagyunk könnyű helyzetben, a dolgok nem a tervek szerint alakulnak. Valami mindig elromlik, de remélhetőleg egyszer vége lesz ennek. Nem valami vicces sorozatban ilyen hétvégéket produkálni, de ez a versenyzés része. Előbb-utóbb fordul a szerencsénk.”

Räikkönen szerint a Ferrari teljesítményét nem befolyásolta, hogy a német futam előtt minden csapat kiszerelte autójából a FRIC felfüggesztéseket. “Nehéz pontosan megmondani, hogy pályáról pályára mennyit ér a rendszer, de azt hiszem, nem nagy különbség vele vagy nélküle versenyezni.”